top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Boatyard Double Gin - Perfect Serve

Wat kreeg de Boatyard Double Gin een mooie verwelkoming op dag 1. En om het weekend af te sluiten vertel ik u meer over de gebruikte botanicals, de smaak en onze perfect serve!


Joe McGirr, de oprichter van de Boatyard Double Gin koos de botanicals van de gin op basis van eliminatie. Hij koos alleen voor biologische botanicals en kwam uiteindelijk tot de combinatie van jeneverbes, zoete gagel, citroenschil, koriander, paradijszaad, iriswortel, engelwortel en zoethout.


Als we het hebben over de smaak van deze gin, kan ik u al zeggen dat we te maken hebben met een gin waarin jeneverbes de hoofdrol speelt. De jeneverbes is duidelijk aanwezig, maar wordt vergezeld door de dominerende smaak van het paradijszaad. Deze combinatie geeft een zeer warm gevoel in de mond. Er is ook koriander als je hem puur probeert. Na de hitte van het paradijszaad krijg ik een fris gevoel van citrus, mooi! Verzacht onmiddellijk de gin en zijn warmte.

Aan het eind komt de iriswortel er ook doorheen, die zorgt voor wat florale noten.

Een lange, warme en pittige afdronk! Mooi en droog op het einde. Geef me gewoon al een tweede fles!


Fantastisch om deze Boatyard Double Gin gewoon puur te drinken! Maar ook aanbevolen in een lekker verfrissende gin & tonic.

We raden hem aan met een Fever-Tree Indian Tonic. Dit maakt het extra fris en toegankelijk voor veel mensen! Garneer met een schijfje gedroogde of verse pompelmoes (wat jouw voorkeur geniet). Perfect om jezelf voor te bereiden op een nieuwe week!


Cheers,

Gintasticbelgium



9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page