top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Stockholms Bränneri Oak Gin - Nederlandse Review



Ik zou de week willen starten met één van onze favoriete flessen in de collectie. Ik breng jullie met volle overtuiging de Stockholms Bränneri Oak. 


We hebben jullie al heel wat zaken meegegeven over de mensen achter de gin. Moest je het volledige verhaal nog eens willen lezen, verwijs ik jullie graag naar onze website. De link naar de website kan je vinden via onze bio. 


Ondertussen hebben Calle & Anna niet stilgezeten. Nog steeds werken ze samen met hun team in de gezellige distilleerderij. Het is prachtig om te zien hoeveel vriendschap en plezier er te beleven is bij hen. 


Naast de heerlijke, (en lees dit gerust ik drukletters), want hij is HEERLIJK, hebben ze ook een Oak Versie. Deze Oak gin kent een rijping op een ex-bourbon vat. Het vat geeft aroma’s van vanille en houttoetsen af. Naast de botanicals van het originele recept, zijn ze voor deze Oak Gin ook nog staartpeper en appelsienschil gaan toevoegen. De combinatie van dit alles zorgt voor een complex maar smooth geheel! 


Op de fles geven ze aan dat de gin 54 dagen op vat gelegen heeft, voldoende om alle smaken in elkaar over te laten vloeien. Het eindresultaat is een smaakbom, een kers op de taart, een streling voor de smaakpapillen. 


Soms werken ze ook samen met mensen uit de buurt. Zo hebben ze laatst een herfst/winter Edition gemaakt van de gin. Voor deze creatie zijn ze op zoek gegaan naar botanicals die je een warm gevoel kunnen geven tijdens deze koude periode. Ze gebruiken hiervoor verse rozenbottel, rowanberries, appel en marjolein. 


Om een besluit te vormen: Koop de prachtige producten die Calle & Anna maken met heel veel liefde. Er is passie, er is talent, er is liefde en er is vriendschap. En dit alles tegen een heel mooie prijs! 


Interesse in een flesje Dry Gin? Of toch liever de Oak versie eens proberen.. beide producten kan je vinden via @gintonicstore of spreek hen zelf aan, ze zullen je met heel veel plezier verder helpen!

Cheers,

Gintasticbelgium

15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page