top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Tarquin's Handcrafted Cornish Dry Gin - Perfect Serve


Dag twee van onze Tarquin’s special week. Gisteren brachten we jullie al wat informatie over de Tarquin’s Dry gin en het verhaal achter de distilleerderij, maar vandaag is het tijd voor onze tasting notes. Laat jullie smaakpapillen alvast prikkelen:

N: “Wat een geweldige start!”, dat was het eerste wat we dachten toen we deze fles openden. Een kruidige neus waarbij jeneverbes prachtig op de voorgrond treedt. De jeneverbes wordt bijgestaan door de geur van pompelmoes, maar ergens pik ik ook een geur van bloesems op. W-A-U-W!

P: Het pallet opent zich met dezelfde smaken die we reeds in de neus opmerkten. Er is een mooi samenspel tussen piny jeneverbes en pompelmoes. De gin is zijdezacht in de mond. Naast jeneverbes en pompelmoes merk ik ook wat koriander op. Kort gezegd: De gin brengt frisse en kruidige smaken in de mond, maar laat de jeneverbes de hoofdrol spelen. Geweldig!

F: De afdronk is kort/medium en warm, waarbij de kruidigheid van de gin mooi samenkomt met de florale toetsen van viooltjes.

S: Onze ideale serve voor de Tarquin’s Dry gin is met een Fever Tree Indian tonic water. Optioneel kan je ook jeneverbes en een schijfje verse pompelmoes toevoegen, maar voor ons is dit zelfs niet nodig omdat de gin op zichzelf al zo vol van smaak is.



Wat betreft onze perfect serve willen we meedelen dat we de afweging hebben gemaakt tussen verschillende tonics, om zo tot de serve te komen waar wij het meest van genieten. Als eerste probeerden we de gin met een Thomas Henry Indian tonic, maar deze maakte de gin een beetje te droog voor ons. Nadien proefden we met een Franklin and Sons Natural tonic water. Deze combinatie was wel oké voor ons, maar was toch iets te zoet. Fever Tree Indian tonic water werd uiteindelijk dé gouden combinatie: niet te zoet en niet te droog in smaak. Perfect.

Geniet van jullie avond, en geniet van onze Tarquin’s Dry gin perfect serve.

Cheers,

Gintasticbelgium



19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page