top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Stockholm Bränneri Oak Gin - Nederlandse Perfect Serve


Vandaag vertellen we jullie meer over de smaak van de Stockholms Bränneri Oak Gin. Laten we meteen van start gaan met onze tasting notes:


N: De heerlijke geur van bourbon komt ons meteen tegemoet. Vanille en hout zijn op een aangename manier heersend aanwezig. Op de achtergrond ruik je ook de botanicals die gebruikt worden in het basisdistillaat (jeneverbes, vlierbloesem, ...). De staartpeper zet nadien de neus als het ware open en het frisse en fruitige van de appelsien rond de geur geweldig en veelbelovend af.


P: Bij de eerste nip komt een vol en romig aroma je tegemoet. Jeneverbes zorgt voor een goede basis en de nodige warmte en wordt prachtig bijgestaan door de extra kruidigheid van de staartpeper. 


F: De afdronk is droog, lang maar vooral vol van smaak


S: Onze perfect serve is simpel, namelijk geen tonic! Wij genieten het meest van deze gin wanneer we hem puur kunnen drinken. Een ijsblokje kan je wel toevoegen, maar zelfs dat is voor ons niet nodig. En als je dan toch iets wil toevoegen, dan raden we een schijfje gedroogde appelsien aan.


Deze gin is zeker aan te raden, net zoals de Stockholms Bränneri Dry Gin! Beide zijn te verkrijgen via www.gintonicstore.be


Cheers,

Gintasticbelgium



19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page