top of page
Zoeken
Foto van schrijverGintasticbelgium

Garden Tiger: Nederlandse tasting notes en volledige review



Tasting notes en perfect serve


N: De Garden Tiger brengt je een verrassend fruitige neus die vol is van bloed- appelsien. Het doet me voornamelijk aan gekonfijt fruit denken en zelfs bijna aan een confituur. Jeneverbes mis ik hier wat in de neus, hoewel hij wel zorgt voor wat spicyness. Ook tonen van koriander lijken waar te nemen in de neus. Ik ben alvast benieuwd naar de smaak.


P: Deze gin zorgt voor een zeer complex en gelaagd smakenpallet. Bij het drinken krijg je de afwisseling van zachte appelsien, kruidige jeneverbes, opnieuw zachtere toetsen en op het einde wat florale noten. Niet altijd even makkelijk om specifieke kruiden er uit te halen, maar ik was in ieder geval aangenaam verrast.


F: De afdronk van de Garden Tiger is medium. Er is een leuke kruidigheid in combinatie met de frisse tonen van appelsien. Deze smaken blijven nog wat nazinderen in de mond.


S: We gingen de Garden Tiger combineren met een aantal tonics, om zo tot onze ideale serve te komen die het smakenpallet van de gin mooi in stand houdt. Als eerste probeerde we de gin met een Imperdibile Dry Bitter. Deze tonic behoudt de smaken van de gin, maar maakt hem veel te droog in afdronk. Niet de ideale tonic om deze gin mee te combineren. Ten tweede probeerden we een Double Dutch Indian tonic. Dit bleek een goede combinatie te zijn. Hij houdt de smaak van de gin, maar het maakt het wat zoeter en zachter. Gelukkig gaat de spicyness van de jeneverbes niet verloren met deze tonic. Toch waren we nog niet 100% overtuigd. Deze gin heeft een Indian tonic nodig die niet te overheersend is en de gin goed in balans houdt. Gelukkig vonden we onze ideale tonic…

Conclusie, onze perfecte Garden Tiger gin-tonic wordt gemaakt in combinatie met een Aqua Monaco Indian Tonic en een partje bloedappelsien of gewone appelsien.






Achtergrondinformatie


Vandaag nemen we jullie mee naar de Capreolus Distillery. En vertellen we jullie graag meer over Barney Wilczak en zijn levenswerk. In zijn iet of wat kleinere, maar prachtige distilleerderij is hij begonnen met het maken van eaux de vie. Maar net zoals elke liefhebber van spirits, was hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Er zijn al heel wat zaken op de markt, maar hij wou iets anders. Iets anders brengen dan wat iedereen al gebracht heeft. Er zijn al zovele London Dry’s gemaakt met een twist, hij zou iets anders doen.


Hij wou een gin maken die hem zou doen denken aan zijn favoriete eaux de vie. Een Gin met dezelfde complexiteit.

Om te voldoen aan deze complexiteit is hij heel wat botanicals gaan distilleren. Om te gaan kijken welke mooi tot z’n recht kunnen komen en welke hij helemaal niet zou gaan gebruiken. Na de keuze van de botanicals ging hij deze sorteren in 6 verschillende groepen. Dit op basis van smaken en geuren. Vervolgens ging hij de groepen één voor één samenvoegen om te komen tot een complex distillaat. In dit distillaat zitten maar liefst 34 inheemse, wilde en verhandelde botanicals.


Kwaliteit is voor Barney heel belangrijk. Om een voorbeeld te geven: Hij is in de winter 2600kg aan bloedappelsienen gaan plukken om deze stuk voor stuk te schillen, vacuüm te verpakken en in te vriezen. Op deze manier gaan de smaken niet verloren.

Met zijn Eaux De Vie is hij heel uniek in het Verenigd Koninkrijk en nu ook met zijn gin. Ook tijdens de bereiding hecht hij heel veel belang aan details. Zo zal hij elke botanical, elk stuk fruit eigenhandig wassen en inspecteren. Hij doet absoluut niet mee aan het recycleren van botanicals. Dit resulteert natuurlijk in geen al te hoge opbrengsten, maar hij kan wel beloven dat elke fles van hoge kwaliteit is.


Zijn Gin bestaat nog maar een klein half jaar en toch krijgt hij enorm positieve reacties. In 12 verschillende landen is de Gin verkrijgbaar en zelfs in een top cocktail bar die een Michelin ster heeft, gebruiken ze zijn Garden Tiger Gin. Zijn product is door de WhiskyExchange zelfs verkozen als Spirit Of The Year van het jaar 2017.


Zoals je kan zien is dit een geweldig product met de nodige aandacht voor kwaliteit en waarbij de kunst van het distilleren van groot belang is.


Dit was het dan wat betreft de geweldige Garden Tiger, een gin waar we met nog veel plezier van gaan genieten op warme lente en zomerdagen!


Cheers






17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page