top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Boatyard Double Gin - Review

"Van boerderij tot fles", hoe mooi klinkt dit al?

Vandaag breng ik u met veel enthousiasme deze prachtige gin uit Ierland. Deze gin werd officieel uitgebracht in september 2016.


Oprichter Joe zei dat de gin zorgvuldig is verfijnd om een gladde, smaakvolle en verfrissende spirit te produceren die het unieke landschap en de botanie van de meren van Fermanagh in Noord-Ierland weerspiegelt. Een eigen graandistillaat, gemaakt door dubbele contactdistillatie. Ook wel bekend als een uniek jeneverbesfiltratieproces wat Nederlandse distilleerders' Dubbel Gebeide Genever' noemen. Daarom noemen ze deze gin ook wel de Boatyard Double Gin.


Botanicals die je in deze gin kan terugvinden zijn jeneverbes, citroen en 5 andere kruiden. Een karakteristiek smaakprofiel, perfect om zich te onderscheiden van de anderen op de markt.


De Boatyard Double gin was het eerste product van de Boatyard Distillery. Een mooie distilleerderij met een prachtige ligging. Wat hen uniek maakt, is dat ze een van de eerste distilleerderijen waren die toegankelijk zijn voor bezoekers. Iedere bezoeker kan het hele proces "Van boerderij naar fles"volgen. Ik moet toegeven, dergelijke dingen laten zien hoe mooi het kan zijn om spirits te destilleren.


Last but not least wil ik het nog even hebben over de fles van deze gin. Een prachtig ontwerp met kleine details op de fles. De tractor die u op de fles ziet, verwijst naar het mooie concept van "Van boerderij tot fles".


Ik wou dat ik je alles kon vertellen over de smaak van deze prachtige gin!

Meer over de Boatyard Double Gin morgen!


Cheers,

Gintasticbelgium



8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page