top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Brooklyn Gin - Review

Klaar voor een nieuwe Gin? Vandaag brengen we jullie een Amerikaanse Gin. Brooklyn Gin, gemaakt in New York. Geen grote fabriek waar alles machinaal gemaakt is, maar een klein bedrijfje met als oprichters: Joe Santos & Emil Jattne. Beiden gestart als ‘Brand Directors’ van het bekende merk ‘Bacardi’. Maar zelf wouden ze iets anders, hun jongens droom achterna. Ze trokken de deuren van het ‘Bacardi-verhaal’ achter zich toe en besloten om hun eigen distilleerderij op te richten.


Natuurlijk heb je hiervoor budget nodig, en bij de start van hun verhaal was er nog niet veel sprake van een budget. Mede door de heersende crisis en het ontbrekende budget zochten de heren naar een partner die samen met hen hun product kon maken. Zo vonden ze een partner, gelegen aan de Hudson Valley genaamd ‘The Warwick Valley Winery & Distillery. De start van hun verhaal, de start van het maken van hun artisanale Gin.


Deze Brooklyn Gin is gemaakt met lokale ingrediënten en brengt een balans tussen de frisse smaken van citrus en het kruidige van jeneverbes. De basis alcohol die ze gebruiken is gemaakt van Amerikaans graan komende van kleine boerderijen.


Waarom deze gin zo artisanaal is vanwege de small batch oplage. Per batch worden er 300 flessen gemaakt. Zo zorgen ze voor kwaliteit boven kwantiteit.


Ik zou uren kunnen kijken naar deze fles. Ook nu onze fles leeg is, zal ze blijven staan in het rek. De inhoud is natuurlijk van groter belang. Ik vertel je daar morgen graag meer over.


Cheers,

Gintasticbelgium


6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page