top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Cotswolds Dry Gin - Review

Afgelopen zomer ontving ik deze prachtige fles Cotswolds Dry Gin voor mijn verjaardag. Ik stelde mijn moeder voor om deze gin uit Sluis (Nederland) mee te nemen. Zij kocht deze fles bij' Slijterij de Vuurtoren'. Een gezellige winkel in het centrum van Sluis, een bezoekje waardig!

De eerste keer dat ik deze Gin proefde was bij de Brugse Gin Club. Deze Gin sprak mij direct aan vanwege het frisse karakter, waarin de jeneverbes heel duidelijk wordt gepresenteerd. Natuurlijk is er veel jeneverbes, het is gemaakt in Engeland, hoe kan het anders! Daar weten ze hoe ze gin moeten maken! Meer over de smaak volgt.

Achter deze gin bevindt zich een prachtige distilleerderij. U vindt veel informatie over de distilleerderij op hun website. Om de gin te maken gingen ze op zoek naar een neutrale basis alcohol. Bij Haymans in Essex vonden ze een 96% ABV alcohol die nog volledig smaakloos was. Ze zullen de smaken toevoegen door gebruik te maken van pure, verse botanicals.

In de 500L koperen pot, zullen ze alle basis botanicals toevoegen, met hierbij uiteraard een van de belangrijkste, de jeneverbessen! Na 15 uur macereren voegen ze de andere botanicals toe.

Het hart van het destillaat, of gewoon het beste, is het enige wat ze gebruiken om hun product te maken. Na de distillatie laten ze het destillaat 5 dagen rusten, zodat alle smaken samenkomen. Bij het rusten heeft het destillaat een ABV van 83%. Na toevoeging van gefilterd water krijgt de gin een ABV van 46%.

De botanicals die in deze gin worden gebruikt zijn: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, lavendel uit de distilleerderij zelf, laurierblad, grapefruit, limoen, zwarte peper en kardemom.

Een heel leuk extra feitje is dat deze gin 'Non-Chill Filtered' is. Of met andere woorden, ze zullen de gin niet filteren. Volgens hen gaat de smaak verloren en verlies je belangrijke extracten en olie tijdens het filteren. Een tweede feit: De niet-gefilterde gin geeft de gin een cloudy look bij het toevoegen van tonic.

We hebben het echt over een gin van topkwaliteit!

Cheers,

Gintasticbelgium



12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page