top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Hidden Curiosities Gin - Perfect Serve

Nogmaals willen we jullie allemaal bedanken voor het voorbije jaar. Het was voor ons een jaar waarin we heel veel geleerd hebben en ons plaatsje konden vinden in dit gin-wereldje. Wat doen we om dit te vieren? Nog harder werken en alleen maar betere gins brengen.

Vandaag doen we dat door wat meer te vertellen over de smaken van de Hidden Curiosities Gin.




Heel oprecht, deze gin staat hoog in onze lijst. Enige tijd geleden dat we zo genoten hebben bij het proeven van de gin. Zowel puur als in een gin-tonic is deze gin een meerwaarde. Wat heb je toch een geweldige gin gemaakt, Jenny! Enorm bedankt dat we je product mochten leren kennen. Ook in de toekomst zullen we jou blijven volgen en ondersteunen waar we kunnen. Keep up the great work!


Verder naar onze tasting notes:



N: Een zachte geur komt je tegemoet wanneer je voor het eerste deze prachtige gin ruikt. Jeneverbes is aanwezig, maar ik ruik ook al het florale van de viooltjes. Lavendel vult de geur van viooltjes extra aan. Citrus volgt op het florale en op het einde komt er nog iets verrassend spicy de neus binnen, zijn dit de pepertjes? Of wat kardemom?


P: In het smakenpallet komt de florale smaak van viooltjes op de voorgrond. Deze florale smaak wordt bijgestaan van citrustoetsen. Naast het florale komen er ook spicy notes naar voren. Ik proef zeker dat er verschillende soorten peper in de gin werden gebruikt, maar de roze peper springt er voor mij uit. Kardemom zorgt nog voor wat extra warmte.


F: De afdronk van deze gin is medium. Hoewel het smakenpallet voornamelijk floraal en zacht was, merk ik in de afdronk terug wat meer spice. Wat een geweldig einde.


S: Voor de gin raden wij als tonic de BTW tonic aan. Als garnituur opteren wij voor iets wat nog wat meer pit naar voren brengt. Wij kiezen voor groene kardemom of roze peper. De BTW tonic is een uitzonderlijke tonic waarbij er gebruik gemaakt is van pure kinine. Door het gebruik van pure kinine, krijgt de tonic deze koper/goude kleur. Op onze website volgt er binnenkort een special over deze tonic. De tonic is zacht, ondanks zijn lichte smaak die hij afgeeft. Hij laat de Hidden Curiosities gin er heel mooi doorkomen. Voor ons dus een top combinatie. Voor onze Belgische volgers die interesse hebben in deze tonic. Je kan ze kopen via de website van Licious Drinks. Een wat duurdere tonic, maar zeker eens de moeite om te proberen.




Om af te sluiten wil ik nog een keer Jenny bedanken voor de info over haar gin. Een gin die je moet proberen.

Cheers,

Gintasticbelgium




8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page