top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

Hidden Curiosities Gin - Review

Vandaag brengen we jullie opnieuw een gin, deze keer een gin uit de UK. Even geleden hadden we een aangenaam gesprek met Jenny. Jenny is de vrouw achter Cravat Club en dus ook achter de Hidden Curiosities Gin. Ze vertelde ons heel wat over haar gin en gaf ons de kans om de gin te proberen. Ondanks deze kans wil ik wel beloven dat deze review eerlijk is en ik mijn eerlijke mening geef over dit product.


Ik neem jullie graag mee in het verhaal van Jenny. Heel wat proeven en veel proberen. Dat is wat aan de basis ligt van deze gin. Op zoek gaan naar de perfecte botanicals om een mooi product te maken is hierbij minstens even belangrijk. het idee achter de gin? Een gin maken die vooral voldoet aan haar smaakprofiel. Door de gebruikte botanicals ontstond er een gin met een heerlijk aroma met kruidigheid van pepers en kardemom. Ook de japanse Yuzu is aanwezig in de gin, samen met andere citrus tonen. Dit alles ondersteund door de andere botanicals die je kan vinden in de gin.


De gin kwam tot stand in samenwerking met een distilleerderij gelegen in de Surrey Hills. Mensen met kennis die aan Jenny haar verwachtingen konden voldoen. Samen met haar recept en de kennis van de meester distileerder brachten ze de Hidden Curiosities gin op de markt.


Zelf is ze enorm fier op het resultaat, en dat mag ze zijn. De Gin brengt heerlijke smaken naar boven en toont ook aan dat de kunst van distilleren iets heel mooi is. Naast de (5) pepers die ik al vernoemde hierboven, maakte ze ook gebruik van: Grains of paradise, roze pompelmoes, Japanese Yuzu, groene kardemom, moerbei, limoen, violet, lavendel en andere! Het volledige recept bestaat uit 20 heerlijke botanicals. Uiteraard is er ook jeneverbes gebruikt, en die is duidelijk aanwezig in de gin. Dit maakt de gin voor ons nog beter!


Cheers,

Gintasticbelgium



7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page