top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGintasticbelgium

The General's Gin - Review


Heb je deze gin al eerder op onze instagram pagina gezien? Dat is absoluut mogelijk en dat betekent dat je ons al heel lang volgt! Soms moet je goede dingen gewoon weer uit de kast halen en ze een tweede keer nog beter en uitgebreider gaan reviewen. Daarom ben ik blij dat ik deze the General's gin met jullie kan delen. Laat ik beginnen met te zeggen dat ze in Zuid Afrika echt weten hoe ze een goede gin kunnen maken.


Opnieuw werd een gin gemaakt als eerbetoon aan een legende. In dit geval voor 'Little Tim'. Een dappere Zuid-Afrikaanse generaal die zijn troepen leidde door de Slag om Passendale tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze strijd vond plaats in België, dus er is een verband tussen deze gin en ons kleine land!


Deze Zuid-Afrikaanse Gin is gemaakt met exclusieve Zuid-Afrikaanse botanicals. De 7 botanicals zijn allemaal te vinden op de fles. Ze gebruiken citroen, gekonfijte sinaasappels, dennennaalden, zwarte peper, dille, vanille en Buchu. Dit laatste is een kruid dat alleen in Zuid-Afrika groeit. De smaak kan omschreven worden als licht zoet en fris. De smaak doet denken aan een combinatie van zwarte bessen en munt. Buchu wordt meestal gebruikt om thee te maken.


Voor ons is deze Gin een absolute must. Zeer toegankelijk, verfrissend, en wat een mooie fles is het! Tasting notes volgen morgen!




Tot slot wil ik nog zeggen dat wij als Belgen er trots op kunnen zijn dat deze Gin voor ons beschikbaar is. Margaux en Luc, zijn 2 personen die voor Elvama werken. Bekijk de website van Elvama, ze brengen prachtige Zuid-Afrikaanse producten naar België. Ze doen dit allebei met veel passie voor het land en de Zuid-Afrikaanse spritis.


Cheers,

Gintasticbelgium



16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page